Hejdå blogg.se!

Hej devote.se! www.vardagselsa.devote.se

:)

Godmorgon alla fina!


28januari

Det går bra nu. Har ridit och fixat till hästarna nu på morgonen, har även pluggat lite historia och spelat lite på min jäkla blues som av någon anledning inte vill sätta sig... Nu ska jag bege mig ner och ta in Handy och sen ska jag hem igen och duscha. I eftermiddag vid fyra tiden drar jag till MIchelle och ikväll är det feeeest, så jäkla gött. Jag tror dock att jag håller på att bli sjuk och det känns ju lite sådär, måste till skolan på måndag ju eftersom vi har kör och ensemble, hm, jobbigt läge, får hoppas på det bästa. Känner mig i alla fall mer pepp på livet idag, alltid något!
Everything changes but I don't change inside.

Motivationen är inte på topp

Fyfan asså, se verkligen inte varit på topp denna veckan uschusch, vill bara glömma allt....
Handy gick bra igår, mindre bra idag...
Imorgon är det fest hos Michelle, taggs om. Sitter i gympasalen med Julia, chillar och har det bra.


Kallt

Kallt som fan, jag kommer dö.


Hehe

Dessa två djuren hjälper mig bota min katträdsla, och nä dom ville inte bli fotade....


Killing me softly

Matten dödar mig långsamt, riktigt drygt. Ska snart få tillbaka matteprovet, lagom nervös, hoppas på ett e haha..... :(
Hade gemuprov igår, gick inte speciellt bra, känner att det inte riktigt är min grej.... Usch. Idag är det onsdag och det suger ordentligt, hatar onsdagar.
Im in love with a fairytale.


Svenska....

Har svenska nu med min kära Johanna Bill, härligt!
I eftermiddag så är det massor av musik, riktigt nice. Mina vänner blev väldigt glada när de fik reda på att jag hade bakar en kaka, haha, jävla tjockisklass vi är!
Har inså med kära Andreas snart, ska spela blues i a, låter jävligt lovande!


Nattblogg

Sådär ja klockan är halv ett när jag sitter i min säng och skriver detta. Känner mig jävligt flitig som gjort alla mina musikläxor + svenska OCH börjat läsa till historiaprovet OCH bakat kaka så att mina älskade klasskamrater ska bli glada, hehe. Imorgon är det måndag och alla som känner mig vet hur glad jag är dåå, älskar måndagar över allt typ!
Fick en spännande åktur idag på mitt miffo till häst, han är helt galen för tillfället, rädd för sig själv typ... Red baracks och det var inte långt ifrån att jag låg på backen flera gånger alltså, helt sinnessjukt haha!
Anyway nu ska jag fortsätta med mitt musicerande, godnatt jorden!


Yeah

Molly is still sleeping men nu kommer pappa och vi ska till espresso house och DET är jävligt awesome!


Asså vafaan

Molly var vaken i ca tio minuter innan hon somnar om igen, fuck my life asså....
Har kommit på mig själv med att känna en känsla som absolut inte jag får känna, usch, usch, usch, tänk att jag alltid ska faila. Vissa tankar och känslor får helt enkelt inte förekomma och denna känslan jag känner tillhör definitivt en av dom.. Inte okej någonstans, fan också det här kommer ta kol på mig....


Snygga vi är....


Seriöst....

Molly så jävla efterbliven och skiter i att vakna jag blir arg alltså, jag måste ha mat! annars är det ganska chill, måste plugga, plugga, och plugga lite till, måste även hinna rida min häst som fick vila igår... Är dessutom ganska duktigt stressad över våra prov nästa vecka, känns inte som att jag jan gemun ordentligt, så är nästan mer oroad för den än vad jag är för historiaprovet, usch... Nu måste jag ringa min kära far, ha det!


Snöblandat, ja varför inte?

Sitter i bilen på väg för att hämta Molly sen blir det subway och sen sova hos henne, trevligt!
Handy fick vila idag, sjukt äckligt väder och typ 100 pers i ridhuset... Aja, sånt som händer.. Nu ska jag in på toppen, hoy så länge!


Skjortdag på suuunds!

Idag är det skjortdag på sunds och det är ju jäkligt awesome! Nyss brandlarm och grejer jävligt onödigt.... Ikväll blir det plugg,plugg,plugg och imorgon blir setet moooolly, mysigt. Nu är det lunch och det ska bli jävligt puligt ;)


Varför inte?

Ligger i min extremt sköna säng och funderar på mitt lilla liv som mer eller mindre faller liksom i samman. Låter som jag ska dö eller något, men riktigt så illa är det inte. Än. Nåväl, motivationen finns ju där mot alla odds, och det verkar som om specialidrotten kommer lösa sig också så någonstans kan man väl säga att det finns hopp om livet. Klockan är snart 23:00 och snön faller från himlen som feta bollar. Om det är snö imorgon när jag ska cykla till bussen så finns risken att jag skjuter någon, pallar verkligen inte snö nu mitt i allt. Anyway, trött som en invalid gås är jag, så med det säger jag godnatt.


Mot träning!


Mot träning nu med finaste Handy, kommer bli awesome! Dagen har varit ganska skum, hm, berättar mer sen...

Inguuuulf

Jag känner lite att ingulfs lektion dödar mig..... Jag vill ha musik!! Lär ju gå sisådär eftersom mitt finger är fucked up. Ikväll blir det träning med handy, trevligt, trevligt, hade egentligen velat se es3 musikalpjäs idag också men det går ju inte eftersom jag har träning, shit happens typ.
Borde lyssna på ingulf den vise i hopp om att få rast snart, snaaaark....


Aaaaaj

Fingret ur led.... Bra jobbat Elsa!


Tjohooo

Överlevt denna onsdagen än så länge, men man vet aldrig, HATAR onsdagar över allt.... Har i alla fall nyss ätit subway och nu blir det stallet.
Redovisade idag och det gick bra, känner mig duktigt. Pratade även med Susanne angående ival, ska ju läsa häst som ival nästa år, mycket spännande!
Nu måste jag sätta fart, hej på er!


mööög

Om bloggappen har sneat? Ja FÖR DET HAR DEN! Inga jäkla inlägg går ju att ladda upp där av kass uppdatering. Har redan fixat till Handy och så, riktigt skönt! Hela denna dagen har varit okejnajs, våra lärare är fan sjuka i huvudet, just sying. HAHA!
Ikväll blir det bara chilla framför tvn och se fram emot morgondagen som i och för sig är en helt vanlig jäkla onsdag, men det är ändå bra för vi älskar skolan, yes we do!
Nu måste jag få i mig något innan jag svimmar, inte ätit på 100 år typ, så hooy så länge!

Soooet!

mööög

Om bloggappen har sneat? Ja FÖR DET HAR DEN! Inga jäkla inlägg går ju att ladda upp där av kass uppdatering. Har redan fixat till Handy och så, riktigt skönt! Hela denna dagen har varit okejnajs, våra lärare är fan sjuka i huvudet, just sying. HAHA!
Ikväll blir det bara chilla framför tvn och se fram emot morgondagen som i och för sig är en helt vanlig jäkla onsdag, men det är ändå bra för vi älskar skolan, yes we do!
Nu måste jag få i mig något innan jag svimmar, inte ätit på 100 år typ, så hooy så länge!

Soooet!

ROLF GÖRAN BENGTSSON!

AAAAAAH, Rolf Göran vann nyss Jerringpriset, så jävla bäst så jag tror jag dör alltså! Älskar att vi i vår familj har röstat 23 gånger, haha, vadå hästnördar? Men ändå, så sjukt bäst! Känns som en riktig framgång för ridsporten att en idrottsman som Roffe vinner ett sånt pris som det här, det är fan inte riktigt klokt. 44 % av ALLA rösterna har han fått, herregud alltså, detta är horse-power på hög nivå säger jag bara. FAN. Vad glad jag blir!

MÅNDAG!


Idag är det måndag och det är bäst, älskar måndagar. Ser mycket fram emot dagens lektioner, börjar kvart i elva med svenska, sen gitarr inså halv ett, ensemble halv två och avslutar sedan med kör, underbart! Borde vara fler måndagar per vecka....
Funderar på vad jag ska göra med handy idag, red bara barbacka igår, mysigt men ja, som sagt vi får se vad det blir ikväll.
Känner mig ganska oaktiv på denna lektion, aowsh, måste lyssna på johääänna.
Hej så long!


Rosetter :)

Har organiserat mina rosetter och hängt upp dom i trappan riktigt awesome tycker jag :)


seeegt

svårt att komma igång idag, dags att vakna nu Elsa lilla!

Synd och säga att det går snabbt....

Haha, sitter och väntar på Danni som rider eik, går fan inte snabbt alltså... Haha.
Ja, vad ska man säga om tävlingen mer än att handy var sviiinfin både på framridningen, framhoppningen och banan, lugn och harmonisk på framridningen och taggad men kontrollerbar på banan, är så jäkla nöjd, och en fin liten gul rosett åkte med hem. Nästa helg är det ingen tävling, sen veckan därpå är det flyinge(?). Massor av spännande tävlingar finns det i alla fall!
Ikväll blir det mys med Danni, längesedan!
Har till och med hunnit göra klart svenskan och börjat plugga till gemuprovet idag, mycket bra jobbat måste jag säga ;)
Anyway nu ska jag vara lite social, hoy så länge!


Dubbelnolla!

Nyss ridit, handy var superficiell och jag var dubbelnolla, jättekul!
Ligger för tillfället trea så får se om det blir en liten placering :)
Går för tillfället med handy, Skriver mer om ritten senare!


Mot Åstorp!

Sitter i bilen på väg till Åstorp, underbart väder är det! Sol och mysigt.
Har inga stora förväntningar inför dagen, ska mest ta det som det kommer med tanke på allt. Det är bara att hoppas på det bästa!
Jag håller er uppdaterade så länge min mobil lever..


Oooh storm

Nyss ridit med Ebba och kilmo, supermysigt!
Skolan idag var lite kaos, matteprov och sånt, inte min grej någonstans.
Något som är lite tragiskt är att jag redan längtar till måndag och det är mindre än 6 timmar sen jag lämnade skolan.... Skolan är bäst.
Imorgon blir det Åstorp med handy, ska rida en lb bara, får se vad det leder till.
Nu är det visst mat, ååh tagga ensemble och kör på måndag, haha.. !


Träning&musik

Fick en ny låt idag på ensemblen, riktigt gött! Jag spelar elgitarr, fattar dock inte varför, för jag suger haha, men det är sjukt kul i alla fall!
Var och tränade nu på kvällen och det gick också ganska bra, handy var hyfsat lugn och hoppade runt och fint. Fin på bommarna var han också.
Nu på senare kvällen har jag pluggat lite och spelat gitarr, älskar min nya förstärkare, muuuums.
Imorgon är det matteprov och det är inte lovande eftersom jag är fett efterbliven när det gäller matte.... Anyway, that's the way it is. Riktigt taggad på idrott imorgon bitti också haha, livet leker!
Godnatt mina finaste nu ska jag sova!


Torsdag12januari

Sitter på Ingulfs lektion med Emma, Malin N och Eddie. Malin och Molly ligger och sover. Känns lagom bra. Fast nä.
Ser fram emot ensemblen i eftermiddag, tagga, tagga!

11januari, tankar kring Handy

Var i stallet nu på kvällen och red och fixade till Handy. Han gick finfint idag, lite spänd i början men slappande av när han fick arbeta en stund. Försöker rida honom väldigt simpelt just nu, mycket övergångar, små tempoväxlingar, volter och lydnadsövningar. Kontrollera så att gas och broms fungerar, inte göra det för komplicerat för honom. Handy hittar sin form själv ganska mycket, och är även lätt att få lösgjord. Detta är jäkligt praktiskt med tanke på hans temperament. Svårt att sitta och "rida loss" en sån het och känslig häst, eftersom hans psyke helt enkelt inte klarar av att man pressar honom. Nu på den senaste tiden så har jag höjt kraven en aning, kräver lite mer av honom, har börjat utmana honom mer och mer med olika övningar som kräver att han håller sig lugn och sansad. För själva rörelserna i sig är inget problem, öppna, sluta, skänkelvikning, byten osv sitter där, han kan den och gör det hur lätt som helst. Det är själva övningarna som han tycker är jobbigt, när man rider snett igenom och skänkelviker och sedan byter varv och eventuellt galopp om man är i den gångarten när man kommer ut i nya varvet och sedan gör samma sak tillbaka. Så man rider som ett timglas. Det är min favorit övning, och har använt mig mycket av den på Zento. Dock så blir Handy fullkomligt tokig av detta. Och efter ett par varv så blir han frustrerad och arg. I början när jag märkte detta så trodde jag det hade och göra med att han blev uttråkad, men nu tror jag snarare det har och göra med att han helt enkelt inte är van vid att göra en sak i taget och han vågar liksom inte slappna av. Dock så har detta släppt bitvis, vissa dagar är han nästan "normal". Nåja, detta går på rätt håll i alla fall, och idag var han riktigt fin när jag red på åttvolter och formade honom runt innerskänkeln. Nä, nog om Handy nu, låång dag idag, mycket plugg. Mycket matte. Onsdagar är som sagt inte min grej, så är mer än tacksam att denna dag är över nu. Något som dock är bra är att jag fick reda på resultatet på min inlämningsuppgift "Etik och Moral", blev ett B, vilket som inte är helt fel eftersom kursen avslutas nu i slutet av januari. + poäng till Ingulf den vise! Sitter och softar i min säng, spelar lite gitarr, ska snart sova, lär ju ta ett tag, och klockan ringer 07:00 imorgon så det är bara att kämpa!

Godnatt alla fina där ute!

Natti

Sådär ja, börjar kvart i tio imorgon, klockan ringer 08:10, naaaajs.
Godnatt alla söta där ute!


Gitarrgitarr

Strängar om min gitarr, riktigt awesome låter den!


Tisdag 10 januari

Ligger i min säng och väntar på att kvällsmaten ska bli klar. Kom typ nyss hem från skolan, var där ända till halv sex, pluggade matte så det räcker och blir över. Duuuktigt. Var nere en snabbis hos handy och fixade, han får vila idag, han har dock inte vilat på typ två veckor så det är väl välförtjänt nu, i guess.
Funderar seriöst på att stränga om min gitarr nu ikväll, har skjutit upp det hela lovet så nu känns det lite som det får vara nog.... Ja så får det nog bli!


Inguuuuuulf

Tillbaka i skolan japp, finns det något bättre? Nääää, så jäkla bäst, jag älskar skolan, så är det bara!
Hade nyss inså med Daiana, riktigt kul var det, fick en ny låt, Fields of golf med sting, även gjord av Eva cassidy. Riktigt bra låt, är mycket nöjd!
Nu har vi ingulf den vise, och det känns inte lovande för framtiden. Ska göra någon konstig sak, typ årskrönika, vad det nu ska betyda. Anyway, har ingen dator med mig idag, fett obra, och imorgon är det onsdag och det suger, hatar onsdagar. Menmen, nu ska vi koll på något jäkla program, snark alltså, tror jag dör...


Bakar hos Michelle!

Hej alla, är hos Michelle och vi har bakat tryffeltårta, såååååå jävla puliga! Nu ska vi bege oss hem till mig och köpa pizza, så jävla gott, japp.
Hej och hå jag har världens finaste vän!


Telesnackar med Michelle

Hej alla, pratar med Michelle i telefon, så jäkla härligt, bästaste vännen!
Var i helsingborg idag och tävlade, gick bra fram till sista linjen när min pelhamstång gick sönder, kaos... Haha men det är sånt som händer!
Taggar mys med Michelle imorgon, kommer bli awesome!
Vet ni vad som är bäst? Att skolan börjar på tisdag, taggad till max? JAA!


Händelserikt liv man har....

Sitter i min stora säng och nolifear, har ridit och knoppar handy samt packat alla grejerna till imorgon, kommer bli awesome, älskar att tävla!
Ska gå och lägga mig ganska snart, uppgång klockan 6 imorgon men ja, sånt är livet när man har en liten ponnyhäst!
Så med detta säger jag godnatt och jag önskar alla som ska tävla imorgon lycka till!


GeMu

Sitter i sängen och pluggar GeMu jo varför inte liksom. GeMu är gehör och
Musikslära för en som inte vet, ska ha prov snart så jag repeterar lite som vi gjort under hösten.
Anyway klockan 3 så ska vi ha usmöte i stallet, sen ska jag rida och fixa stallet. Ska ju tävla i Helsingborg imorgon, funderar på att knoppa faktiskt, har aldrig knoppat handy så det skulle vara kul att testa!
Nu ska jag fortsätta med min GeMu, Vi hörs later!


Arg

Vissa tigger stryk så är det bara.
Sitter i bilen på väg in till Malmö. Fanfanfan.


Godnatt moder jord

Har haft en riktigt mysig kväll i malmstad med mina föräldrar... Var först och åt grekiskt på Plaka, mycket gott, som alltid! Efter det så blev det bio, män som hatar kvinnor i amerikansk version, inte riktigt lika bra som den svenska tycker jag, men het klart sevärd!
Imorgon ska jag upp tidigt och rida, sedan bege mig till flädie med mamma, behöver lite grejs inför lördag!
Förhoppningsvis så träffar jag bästa Hanne en stund imorgon, behöver verkligen prata ut med någon känner jag.. Usch ja.

Nu måste jag seriöst sova, är bävertrött... Två lagom söta bilder på mig, i ❤ instagram....


Möblerar rum.....

Kaos håller på att sätta ihop Ikeamöbler med min mor, går sisådär kan jag säga.. Var duktig och var uppe och red i morse innan handy skulle skos, känns ganska bra faktiskt. Tänkte egentligen risa ut idag men i morse var det riktigt äckligt väder, regnade och blåste som aldrig förr, dock är vädret fint nu men det var ju just på tiden...
Måste fortsätta skruva möbler nu för ikväll blir det först resturang och sen bio med mamma och pappa, mysigt!


3 januari

Hej min kära blogg, ibland så kommer lusten att skriva så där väldigt plötsligt, och just nu är ett sånt tillfälle. Är det inte märkligt hur livet är, ena dagen är allting perfekt och en annan så känns allt mest hopplöst. Alla har vi våra ups and downs, vissa har fler än andra, på båda hållen.
Under året som har gått så har jag kommit underfund med många saker, det känns som jag någosnstans har hittat mig själv, hur jag är om person, och hur jag vill vara. Jag har lärt mig av tidigare misstag angående relationer mellan mig och mina vänner. Uppskatta dina vänner, hylla dom till himlen även när dom som minst förtjänar det, men var ärlig mot dem och led dom inte in på fel spår livet även om det skulle gynna dig själv. Ta vara på de vänner som verkligen älskar dig, de som ställer upp för dig vad det än kostar dem. Jag har upptäckt många nya vänner under min vistelse på Sundsgymnasiet, och inte minst har jag märkt vem som egentligen är äkta vänner och vem som inte är det. Jag har så många vänner som inte uppskattar någon annan dem själva, det gör ont i mitt hjärta när jag ser dem. Jag tycker så synd om dem. De säger att det älskar sina vänner, älskar? De vet inte ens vad kärlek är, för den världen som dem lever i, där existerar ingen äkta kärlek. Att älska är något djupt och jag tror det finns få personer här i livet som jag verkligen älskar från djupet av mitt hjärta. Dessa kärlekslösa vänner som jag har, de älskar och hatar väldigt mycket. De säger att det älskar för att de har ett stort hjärta och många fina vänner. De säger att de hatar för att de är "egna" och vågar stå för vad de tycker, vågar sticka ut ur mängden. Man älskar inte vänner som man städnigt sårar, du älskar inte en vän om det alltid är den som hör av sig till dig, som alltid ringer och frågar hur man mår. Det är inte äkta kärlek. Man har inte en stark personlighet för att man säger att man hatar andra, man är bara feg och osäker. Att säga högt hur äcklig eller ful en person är, är inte modigt. Det är bara omoget och ett desperat försök för att få sig själv att känna sig starkare.
Så alla ni där ute som är mina vänner och ovänner, tänk på livets värde. Behandla din vänner som om de vore gjorde av porslin. Såra dem aldrig, var alltid ärlig för i slutändan så är det bara du som vinner på det.

Är du min vän? Ta min hand, för vi ska på samma håll.


RSS 2.0