Ponnymammor i ett nötskal

Shit vad folk klagar på allt jag gör och säger... Det är fan helt sjukt.
Jag tycker att det är viktigt att kunna rida sin häst på maken, man rider till hästen släpper efter och arbetar.
Dock har folk sina små åsikter som de tydligen har problem med att hålla för sig själv. T.ex på läktaren härom dagen så hör man ponnymammorna snacka om Zento och hur fin och lättriden han är och bla bla bla. Sen hör man, "Ja, men hon behöver ju bara sitta där på sin ponny som gör allt för henne, han gör ju allt vad hon säger!"
Sånt kan göra mig sjukt trött, för för allt för många människor så jobbar hästen när det kröcker på naken och bara går. Men jag menar, hur kul är det att sitta på en häst när den tidigare ryttaren inte ridit igenom den och bara suttit och åkt runt, runt, runt? Det är för jävligt kan jag säga.
Har allt för stor lust att säga till dessa människor att hålla igen sina stora käftar om de inte har något vikitgt att säga. Två av dessa människor har inte följt Zento hela vägen, men faktiskt så har en av dom sett allt jävla jobb  som jag och Annika har lagt ner på honom. Han gick för fan inte att galoppera på när jag red honom i början.

Har tappat räkningen på hur många gånger jag har fått gå hem för han bockat av mig eller kastat sig och tvärvänt. Blir sjukt sur på sånt här, och det värsta är inte att de säger något, det värsta är att de inte säger det till mig.
08
Zento och Annika 2008
sie
Zento 2010

Zento 2010

Tankar kring Zento...

Jag har ingen motivation till någonting tycker jag.. Kändes inte ens roligt att tävla i helgen, då är det något som är fel... Känns så himla jobbigt att inte veta hur det blir med någonting, vet inte ens vad som ska hända med Zento, hur länge jag ska ha kvar honom osv. Känns knepigt att Kris, som förövrigt inte tycker om Zento, försöker skynda på det hela.
Men, även om det är jobbigt att sälja efter honom efter mer än ett och ett halvt år tillsammans så är det nog ändå det bästa, är lite trött på att rida unghäst om jag ska vara helt uppriktig.. (ta inte illa upp Zento, men du åldras väldigt långsamt) Vill ut och hoppa Avd. A och bara chilla lite. Även om jag kan rida avd A upp till lb + 5 så är det ändå inte rikigt samma sak....

Tittade på lite gamla filmer och bilder som jag fick av Elisabeth, inser verkligen hur mycket bättre han har blivit, inte bara i hoppningen och på marken utan även i hanteringen. Han var ju minst sagt ouppfostrad när han kom till oss som fyra åring, sprang över folk och slet sig gjorde han... Nej, han har helt klart blivit betydligt bättre de senaste året, skulle nog beskriva honom som en välriden ponny nu till och med.. ;)
busfrö
Mitt lilla busfrö!

SANNA!

SANNA
SAKNAR DIG SANNA!! :((

Halsfluss :(

Elso har halsfluss, inte alls roligt!

Kom hem från doktorn för en liten stund sen, och jag har typ halsfluss, eller det var inte halsfluss men något som liknar det :s

och jag som ska på meeting i helgen, jag blir så trött :(

Får se om vi åker iväg i alla fall, har ingen feber längre...

Satte även in gummibanden i munnen igår så jag kan knapt äta, ishishish..



Imorgon kanske jag ska träffa Johan, Lizette m.  flera om jag orkar och om jag hittar någonstans att sova ;)

Inläggen borta? :s

Märkte precis en mycket konstig sak, alla inlägg här i bloggen är borta? :s Riktigt konstigt! Det har ju varit lite konstigt här i bloggem, har t.ex inte kunnat logga in på typ en vecka? Det kanske är min dator det är fel på, inte vet jag?

Har så fruktansvärt mycket i skolan nu alltså, skrev Hälsa A prov på idrotten innan, så jäkla skönt att ha det gjort. Nu väntar bara NO och HKK också... Ish, ish..

Är annars väldigt glad faktiskt, fast det är nog Johans förtjänst, tusse!

Sen ska jag också säga att min f.d tävlingsponny Mulle har fått ett nytt hem.. (Förhoppningsvis, han är på prov) Hann inte säga hejså till honom, men det är nog lika bra det... Stor PUSS till honom, för han är världens bästa!
Mulle allsvenskan 09
mulle bebus
prisutdelninhg
you will never walk alone
You will never walk alone.

Sicka dagar....

Det har hänt något mystiskt med bloggen nu igen.. Den går bara att öppna ibland. Imorgon är det vandring som gäller, och det är ganska boring faktiskt.

jag skriver igen ikväll om min fantastiska helg och alla trevliga människor i mitt liv.


hej så länge!

hhmh,m

Min blogg fungerar inte :s Och igår gick jag omkull med min häst... :( Förösker skriva igen senare.sommar08
Hittade denna bild på mig, från Juli 2008..... Minns denna kvällen, hade så ont i min mage, och jag frös hela tiden... Bilden är tagen på ngn resturang tror jag, det var under Falsterboveckan iallafall :)

hhmh,m

Min blogg fungerar inte :s Och igår gick jag omkull med min häst... :( Förösker skriva igen senare.sommar08
Hittade denna bild på mig, från Juli 2008..... Minns denna kvällen, hade så ont i min mage, och jag frös hela tiden... Bilden är tagen på ngn resturang tror jag, det var under Falsterboveckan iallafall :)

hejhej


Alex och DG sitter i soffan ;)

ladsbhgfoaöl-

FÖÖÖÖÖL!

NU HAR ÄNTLIGEN FÖLET KOMMIT!
Blev ett superfint litet sto, jättefint verkligen!

Tjocka ponnyer och oväntat besök

Idag har varit en ganska så rolig dag i stallet, varit ganska mycket att göra och det kom hem några tjocka ponnyer som inte ville hoppa. Jag och Alexs hade några mycket givande fighter med dom, mycket underhållande!

Sen så red vi våra hästar dvs Zento och Nellie (sven inges ponny) och de gick braa, min häst är en klippa!

Nu på kvällen vid typ tio kom Fiddeli instormande och hon är jätte läskig x) Vi hade ingen aning om att hon skulle komma, nu ska vi ner till stallen och kolla till Lady, vi hörs!

God morgon alla!

God morgon alla, nu sitter jag och alex här vid varsin dator och är allmänt tråkiga, vi ska strax ut i stallarna för att mocka, kul liksom, haha japp. Ska bli kul att träffa Michelle iallafall! Idag kommer Sven-Inge hem med sex stycken ponnysar, får fel se om det är något fint där... Blir nog mycket att göra idag skulle jag tro :)
Får ta och rida Zento lite sen också, verkar som han trivs här i alla fall.


Nä, nu ska vi dra ut, hejsvejs!

Uppstart!

Hej, mitt namn är Elsa Westberg, jag är femton år gammal och jag har en ponny som heter Zento. Jag bor i Falsterbo med min mamma och min pappa och mina hundar. Jag har hållt på med hästar i hela mitt liv då min pappa är ridlärare.
I min blogg så kommer jag skriva om allt (o)viktigt i mitt liv just nu, mina hästar och allt annat som händer när man är femton år :)

Jag hoppas att du kommer att trivas här på min blogg och jag ska försöka att uppdatera så ofta som möjligt!


kris-träning 11/5
Zento och jag, bild från träningen i tisdags.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0