Önskeinlägg: Nerus

Nerus fulla namn är European Nerus, men här i bloggen är han mer känd som Nerus eller Nemo.
Nerus är en holländsk vallack född 1995 efter Hemmingway - Hedelberg. Han är linjeavlad på både Landgraf och Lady Killer som är två väldigt framgångsrika och omtalade hopphästar.
Tidigare i sitt liv så har Nerus tävlat på medelsvår nivå och han har massvis med placeringar i 140 med två olika ryttare. 
Nerus nuvarande ägare, Elisabeth köpte honom förra hösten, och det var då som jag började att träna honom.
Som det är i nulägget rider jag Nerus ungefär tre gånger per vecka, varav en gång är hoppträning.
Vi har inte tävlat "på riktigt" än, men nu i höst väntas en spännande tävlingstermin.

Jag har tränat Nerus för lite olika tränare. Jag tränar permanent en gång i veckan för min pappa som är ridlärare här på klubben. Jag tränar även ungefär 1 gång per månad för Ulrika som är ridinsktruktör på Lillhagen. (Samma Ulrika som jag tränar Handy för varje vecka)
Jag har även tränat för Stephanie Holmen när hon var hos oss och gäst-tränade. Var eventuellt så att hon skulle komma tillbaka i höst, och då är vi givetvis intresserade av att vara med.

Detta var lite kort info om Nerus, kan även säga att han är världens snällaste att ha och göra med!


Fina Nerus!

solning & hästprovning

Har nu legat och stek i solen i så där en timme, riktigt härligt och riktigt varmt!
Snackade med Elisabeth igår och det är tydligen bestämt att vi ska prova en häst till ridskolan idag, så nu blir det att hoppa i ridkläderna och trampa bort till stallet. Vet inte något närmare om denna häst, en c-ponny var det i alla fall.

Legat och tänkt på vår nia, finns inga ord..


You are always on my mind.

ååh

Inlägget på Nerus försvann. Poff. Har kommit på varför mina inlägg försvinner, min dator är fett mycket virus.
Inte okej. inte okejn heller.
Har kommit på en annan sak också, Oskar Linnros är en fucking sexig man, och med det säger jag godnatt!

aah

min blogg tigger stryk

Som rubriken lyder så tigger min blogg stryk, på riktigt alltså, det är inte kul längre. Både inläggen och kommentarerna kommer inte upp om man inte tycker på f5 så sidas upp..

Från det ena till det andra, ibland så undrar jag varför jag är så engagerad i allting, att jag aldrig kan slappna av och lita på att det blir gjort ändå.. Hm, helt klart något som jag behöver träna på.

Det har varit två mycket intensiva dagar med kusiner samt kusinbarn. Underbart roligt men fruktansvärt jobbigt. Tyckte dessa barn var så söta tills jag fick springa timme ut och timme in i vattenbrynet. Nåväl, motion får jag i alla fall!

Min häst var duktig idag, red ute på LV4 en lång stund, himla fint att rida alldeles vid havet!
Nu efter vilan så känns det verkligen i munen på honom att han har tagit det lugnt. Han som i vanliga fall är så mjuk och fin i munnen är nu stel och okänslig.
Så nu dagarna fram över så blir det massor med övergångar och lydnadsövningar... Bäst är han i alla fall!

Nu ska jag se om jag kan rota fram ett önskeinlägg om Nerus.

Äter by the way morötter och lyssnar på Rolling Stones, otippat värre.

^^

Somnade halv tio igår, riktigt skönt! varför händer inte det varje dag?
Har tagit det lugnt nu på morgonen, ska ner till stallet snart för att ha Usmöte, trevligt det ja. Får se om jag och mina sex andra pärlor kan slå våra kloka huvuden ihop och komma fram till något vettigt?
Kom nyss på att det borde vara fortsättning på ULK som jag gick i våras, minns ni? Ungdomsförldeande kurs som är uppdelad i tre delar, super roligt är det!

En annan sak som är riktigt awesome är att jag ska rida min häst för första dagen idag på drygt tre veckor, förstår ni hur lång tid det är? Det är helt galet...

Ska be och få låna Elisabeths senaste bett med parerstänger, få se vad som händer då.. Aldrig ridit med parerstänger, men många säger att det ska vara bra, speciellt på unghästar. Inte för att jag direkt räknar min häst som unghäst, han är trots allt sju år, men ändå så är han ju fortfarande under utbildning.

Det är ett liknande sånt här som Elisabeth har....


Har även funderat på att testa rida på ett "Novabett". Ska vara bra för hästar med känslig mun men som kan bli heta, då det är i mjuk-gummi som går att böja. Låter ungefär som min häst. Har heller aldrig ridit på detta bett, vet dock folk som gör det och trivs med det. Helt klart värt ett försök.

Novabett
Någon som har någon erfarenhet av detta bett?

hemma!

Hemma från Italien nu, saknar det, men fruktansvärt skönt och se min fina häst!
Hinner inte skriva så mycket nu, men jag har i alla fall haft det super, uppdaterar mer imorgon!

kärlek till er alla!

Italien ar awesome!

Ar ju som sagt i Italien och det ar riktigt awesome, jobbar seriost pa min solkbranna, jag vill bli bruuun!
Dessa tva dagar vi har varit har sa har jag chillat har vid hotellet, var inne i stan en stund igar och kopte ett par solglasogon, verkligen valbehovt har!
Just nu sa haller pappa och mamma pa att hyra en bil som vi ska ha idag, lordag, sondag, mandag. Ska bli overnice :)
Nu hinner jag inte skriva mer for att jag ska ga ner och ata frukost, ni far ha det bast tills vi hors igen!

Saknar och alskar dig handy!

Neruus <3

Ett smakprov på några av bilderna som bästa Danny fotade på mig och Nerus... :)









Urläckra bilder, är supernöjd! Tur att man har en sån duktig och snäll vän!

regn och rusk

USCH... Regning och äckligt väder... Inte okej någonstans.. :(

Har pratat med underbara Isabelle i 45 minuter, välbehövt kan jag säga! Tänk så många världsproblem som vi löser tillsammans ;)

Just i denna sekund så sitter jag och väntar på mamma som ska kommer hem med mat vilken sekund som helst. Sedan vankas det träning med Nerus, roligt, har inte hoppat honom på flera veckor i ju med att jag har varit hos Sven Inge. Hoppas han går bra!
Känns jäkligt bra att veta att vi åker till Italien sent tisdag natt, tidigt onsdag morgon beror på hur man ser på saker och ting..
Nåväl, nu ska jag göra vid mig och fortsätta hålla tummarna för att min mamma ska komma snart, byye!

Längtar tills jag kan få sätta igång min fina ponny igen, puss på honom!

Foto dax!

Så nu bär det av till stallet, ska bli fotad av bästa danny! Kan förhoppningsvis bli ett smakprov här i bloggen sen, får se hur seg danny är, hon brukar inte vara den snabbaste om man säger såå ^^


Varför går inte allt bara som man vill?

Fina hästarna!






Jag&Nerus och Emelie&Julius

snurra min väärld

Herregud vad tiden går fort, det är inte riktigt klokt... Igår avslutades denna härliga falsterbovecka med mys i Höllviken och random nattsällskap på senare kvällen. Härligt!
Inte lika härligt att alla mina pengar är puts väck bortspenderade på saker till min vackra häst... Hmh... Inte bra. Lägger kanske upp bilder sen på vad jag har köpt!
Snackade med Kris igår om eventuell träning, vore kul. Måste rida lite på min häst bara, han vilade ju hela Falsterbo veckan och ska vila när vi åker till Italien nästa vecka.. Ja, så är läget med honom.. Han är allmänt betesfet, men ändå världens lyckligaste ponny skulle jag tro :)
Idag vet jag inte vad som händer riktigt ska ner och rida lite och ska försöka få någon form av klarhet i när jag ska rida Nerus, riktigt längesedan nu eftersom jag var hos Sven Inge.
På tal om Sven Inge så ser det minst sagt mörkt ut för min återkomst dit, har totalt kört ihop sig med träning och utomlandsresande och allt, får ta och ringa honom senare...
Förlåt för ett rörigt inlägg, ska försöka städa lite och sen ska jag försöka få någon klarhet i dagens planer...

Vackra häst!

RSS 2.0